Nieuws/Financieel
2391557
Financieel

Top 10 best gelezen

Bepaartips, zomersores en herrie in de keuken

Waar zitten de voordeeltjes? Lezers van DFT.nl plukten deze week graag de tips en geldartikelen van de site. En verbaasden zich over de behandeling van Herman den Blijker door de fiscus.

Bovenin de top 10 best gelegen stonden de culinaire escapades van de Rotterdamse topkok, die formeel als freelancer voor RTL werkt. Maar die constructie bevalt de Belastingdienst niet. Den Blijker, maker van goed bekeken shows als Herrie in de keuken!, Mijn tent is top en Herman & Martijn op de proef gesteld is gewoon werknemer bij RTL, aldus de fiscus. De uitspraak bij de rechter kan zomaar een jaar op zich laten wachten.

Slapend rijk

Maar het best gelezen artikel was de op staande voet ontslagen werknemer, hij kwam wat vaak te laat uit bed, die alsnog slapend rijk werd. „Ten onrechte ontslagen”, oordeelde de rechter. Kassa dus!

Gevolgd door zorgen om tentenmaker De Waard, die na campingwinkel Vrijbuiter en uitgerekend in de zomer naar het faillissment ging.

We dachten het gemiddeld best goed te hebben. Rabobank zette de cijfertjes op een rij en we blijken toch beroerde spaarders te zien. Tip: houd wat meer spaargeld achter de hand.

Platzak

Nog zo’n bloeder in je digitale portemonnee: de bitcoin. Die $19.000 per stuk aan waarde is ver weg, de crypto zakte zaterdag tot rond $7255. Die neergang is nu vrij structureel. Al begon een grote Amerikaanse met handel voor bitcoins.

De europarlementariërs raken eveneens platzak. Althans, voor duizenden dreigt een pensioentekort. En daar gaan we als belastingbetalers waarschijnlijk voor opdraaien.

De dalende rente speelde lang in het voordeel van hypotheeknemers. Goed gelezen was het artikel waaruit bleek dat daar nu snel einde aan komt - en we dus moeten bijleggen.

Zomerstress winkels

Dat is weer te besparen bij de kledingwinkels die deze zomer met nog minder verkopen dan normaal dankzij de online concurrenten.

Supermarkten leken deze week ook compleet bevangen door de hitte toen ze de eerste kruidnoten in de schappen legden.

Schrijnend blijven de misstanden in de thuiszorg, bleek uit dit veel gelezen artikel. De inspectie hekelt de aanpak, de zorg is onvoldoende en de veiligheid vaak niet gegarandeerd.

Dat was ons weekoverzicht. Kijk hier alvast naar de beursagenda voor komende week, hier nog even hoe Heineken de concurrenten totaal verraste in China, hier hoe de winst van KLM in een groot zwart Frans gat dreigt te verdwijnen. En wie op huizenjacht gaat, kijk eens naar de honderden kerkjes.

Elke ochtend snel en gratis al het relevante financieel-economisch nieuws op een rij in je mailbox: meld je hier aan.