Nieuws/Financieel
2393347
Financieel

Onverwacht nieuwe horde voor megagasfusie

New York - De fusie waardoor de grootste leverancier van industriële gassen ter wereld moet ontstaan stuit op een nieuwe hindernis. De Amerikaanse toezichthouder FTC wil dat de Duitse producent van industriële gassen Linde en de Amerikaanse branchegenoot Praxair nog meer bezittingen afstoten om concurrentiebezwaren weg te nemen. Dat liet Linde zondag weten.

Linde stelde dat het ,,waarschijnlijker'' is geworden dat de eisen aan de samensmelting nu verdergaan dan de drempelwaarde die de twee bedrijven zijn overeengekomen. Die drempel heeft betrekking op de maximale hoeveelheid bezittingen die beide bedrijven zouden willen afstoten om goedkeuring van toezichthouders te krijgen.

Vorige maand kondigde Linde al de verkoop van een groot deel van zijn Noord- en Zuid-Amerikaanse bezittingen aan. De totale omzet van die activiteiten was vorig jaar 1,4 miljard euro. De drempelwaarde schrijft voor dat in totaal niet voor meer dan 3,7 miljard euro aan omzet verloren mag gaan. Eerder werd al een andere verkoop aangekondigd om goedkeuring voor de fusie te krijgen.