Nieuws/Financieel
2408311
Financieel

Wall Street voelt hernieuwde handelsspanning

New York - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de handel dicht bij de slotstanden van een dag eerder. Het sentiment op de beursvloeren werd gedrukt door oplaaiende handelsspanningen. Beleggers verwerkten verder de nodige kwartaalcijfers, onder meer van Walt Disney. Tesla bleef in de schijnwerpers staan na een reeks tweets van topman Elon Musk een dag eerder over het mogelijk van de beurs halen van de automaker.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,2 procent lager op 25.590 punten. De breder samengestelde S&P 500 was vlak op 2858 punten. Technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 7891 punten.

De handelsvete tussen China en de Verenigde Staten hield de gemoederen weer bezig. De VS legt China nog eens voor 16 miljard dollar aan importheffingen op. De heffing gaat 23 augustus in. China sloeg direct terug met heffingen van dezelfde orde van grootte per die datum.

Tesla

Tesla won dinsdag nog 11 procent aan beurswaarde, maar zakte nu 1,1 procent. Musk meldde via Twitter dat hij overweegt het bedrijf bij een koers van 420 dollar per aandeel van de beurs te halen en dat de financiering al gereed is. Volgens hem is privatisering een goede stap voor het bedrijf. Tesla laat weten dat het bestuur meerdere keren bijeen is gekomen afgelopen week om over de financiering te praten, maar gaf verder geen toelichting.

Entertainmentconcern Walt Disney boekte het afgelopen kwartaal meer winst op een hogere omzet. De resultaten werden vooruitgeholpen door enkele bioscoopsuccessen en goed presterende pretparken. Kenners hadden op meer gerekend en het aandeel zakte 1,7 procent.

Snap

Snap zakte 5,5 procent. Het bedrijf achter de populaire app Snapchat heeft in het afgelopen kwartaal wat minder gebruikers gehad dan in het eerste kwartaal. Het is voor het eerst dat Snap een daling ziet bij gebruikersaantallen. De opbrengsten stegen op jaarbasis met 22 procent, dankzij hogere inkomsten uit advertenties.

Ook Thomson Reuters kwam met cijfers en steeg 3,4 procent. De nieuws- en dataleverancier zag in het tweede kwartaal de omzet met 2 procent stijgen vergeleken met een jaar eerder. Bij de cijfers van Michael Kors sprongen de verkopen van schoenenmerk Jimmy Choo er positief uit. Het modebedrijf won bijna 6 procent.

Amazon

Verder tikte Amazon (plus 1,2 procent) tussentijds een recordniveau aan en is druk bezig om binnenkort na Apple het tweede biljoenenbedrijf op de beurs ooit te worden. Apple bereikte die mijlpaal vorige week.

De olieprijzen zakten na een tegenvallend rapport over de olievoorraden. Een vat Amerikaanse olie werd 3,8 procent goedkoper op 66,53 dollar. Brentolie kostte 3,7 procent minder op 71,87 dollar per vat.

De euro was 1,1600 dollar waard, tegen 1,1601 dollar eerder op de dag bij het sluiten van de Europese beurzen.