Nieuws/Financieel
2409128
Financieel

Adecco investeert ten koste van winst

Amsterdam - Uitzendbedrijf Adecco heeft het bedrijfsreultaat in het eerste halfjaar met 13% zien instorten. De Zwitsers naar eigen zeggen meer geld nodig om te investeren, en hadden last van een lagere brutomarge.

Het bedrijf groeide ook iets langzamer dan voorheen: 5% in de eerste zes maanden van het jaar, gecorrigeerd voor werkdageffecten. In totaal zette Adecco in die periode €11,7 miljard om, bij een geschoonde ebita van €484 miljoen.

In Nederland, waar het moet concurreren met de wereldwijde nummer twee Randstad, groeit het Zwitserse uitzendbedrijf, zo meldt het persbericht over de tweedekwartaalcijfers. Daarin staat alleen een totaalcijfer over de Benelux: +5% omzet, „met meer groei in Nederland dan in België”. De winstmarge van Adecco in dit deel van de wereld is wel met 1,1 procentpunt teruggelopen. Dat heeft onder meer te maken met de groei van minder winstgevende diensten in de omzetmix, en met een groot aantal griepmeldingen in het eerste kwartaal.

Ondanks de forse winstdaling in het tweede kwartaal denkt Adecco-topman Alain Dehaze dat de winstmarge in het tweede kwartaal weer stijgt. De omzet steeg in juli, de eerste maand van het tweede halfjaar, met 4%.

Een halfuur na het openen van de Zwitserse beurs stond Adecco ongeveer 1% lager.