Nieuws/Financieel
2409242
Financieel

'Afwachtend begin voor beurshandel'

Amsterdam - De Amsterdamse effectenbeurs lijkt donderdag vrijwel vlak te beginnen. Ook de meeste andere Europese beurzen zullen waarschijnlijk zonder grote koersuitslagen openen. Op het Damrak verwerken beleggers het halfjaarbericht van maritiem oliedienstverlener SBM Offshore.

SBM Offshore boekte meer winst in de eerste zes maanden van het jaar, maar zag de omzet dalen. Ook rekent het bedrijf voor heel 2018 op een aangepaste omzet van circa 1,7 miljard dollar, terwijl eerder 1,9 miljard dollar werd voorspeld. De verwachting voor het bedrijfsresultaat (ebitda) in 2018 wordt gehandhaafd op ongeveer 750 miljoen dollar.

Randstad zal mogelijk bewegen op de resultaten van concurrent Adecco. De Zwitserse uitzendgigant heeft door de grote vraag naar personeel de wind in de zeilen. De onderliggende omzet steeg daardoor. Wel zaten wisselkoerseffecten de onderneming dwars en daalde de winstmarge, onder meer als gevolg van veranderde regels in Frankrijk.

Ahold Delhaize

Het aandeel Ahold Delhaize kampt mogelijk met een adviesverlaging. Kepler Cheuvreux schroefde zijn aanbeveling terug naar houden. Ahold Delhaize verloor een dag eerder 1,6 procent na tegenvallende resultaten.

In Frankfurt gaat de aandacht uit naar het Duitse sportmerk Adidas en het Duitse telecombedrijf Deutsche Telecom, die beide met cijfers kwamen. Ook de Duitse reisorganisatie TUI Group opende de boeken.

De Europese beurzen sloten woensdag gemengd. De AEX-index daalde een fractie tot 573,70 punten en de MidKap won 0,3 procent tot 800,95 punten. De beursgraadmeter in Londen won 0,8 procent. Parijs en Frankfurt verloren tot 0,4 procent.

Euro

In New York lieten de beursgraadmeters weinig beweging zien. De Dow-Jonesindex eindigde 0,2 procent lager op 25.583,75 punten. De brede S&P 500 bleef nagenoeg vlak en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent.

De euro was 1,1608 dollar waard, tegen 1,1601 dollar een dag eerder. De olieprijzen krabbelden iets op na de flinke daling op woensdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,2 procent tot 67,08 dollar. Brentolie werd 0,4 procent duurder op 72,54 dollar per vat.