Nieuws/Financieel
2409642
Financieel

'Cijfers SBM Offshore redelijk in lijn'

Amsterdam - De halfjaarcijfers van SBM Offshore liggen redelijk in lijn met de verwachtingen en de verlaging van de omzetprognose voor heel 2018 is geen verrassing. Dat schrijft KBC Securities. Op de Amsterdamse beurs zat de koers van SBM stevig in de lift.

Volgens KBC laat de outlook van SBM zien dat het bedrijf meer vertrouwen heeft in de olie- en gasmarkt en in zijn Fast4Ward-concept. KBC stelt dat SBM goed is gepositioneerd voor komende projecten van Petrobras in Brazilië en extra FPSO's voor ExxonMobil in Guyana. De Belgische bank herhaalt zijn buy-advies en koersdoel van 20 euro.

Kepler Cheuvreux wijst op de beter dan verwachte operationele marge bij SBM, dankzij sterke prestaties bij de lease-eenheden. Het advies staat op hold, met een koersdoel van 16 euro.

Aandeel

ING geeft aan dat de betere tijden voor SBM zijn terug te zien in de cijfers. De bank blijft positief over het bedrijf gezien de goede kansen die de aantrekkende marktomstandigheden SBM bieden. SBM is in staat orders te winnen terwijl het einde van de omkopingszaak in zicht komt. Daarnaast biedt de koers van SBM een goede instapmoment. Het advies is buy, met een koersdoel van 20 euro.

SBM noteerde donderdagochtend omstreeks 10.45 uur een plus van 4,1 procent op 13,68 euro. Daarmee was het aandeel de sterkste stijger in de MidKap.