Nieuws/Financieel
2415630
Financieel

55.000 reizigers geraakt door acties Ryanair

Dublin - De vakantieplannen van circa 55.000 reizigers in Europa zijn in meer of mindere mate in de war geschopt door stakingen bij Ryanair. In vijf Europese landen, waaronder Nederland, leggen vliegers het werk neer. Vanaf de luchthaven in Eindhoven gaan vluchten gewoon door, doordat de Ierse prijsvechter van elders piloten heeft ingevlogen.

Het leeuwendeel van de gedupeerde reizigers betreft Duitse vakantiegangers. De acties door Duitse piloten duperen zo'n 42.000 reizigers. Verder wordt in Zweden, België en Ierland gestaakt. In totaal worden circa 400 vluchten geraakt.

Ryanair zegt dat het merendeel van de gedupeerde Duitse vakantiegangers op een andere Ryanair-vlucht zijn ondergebracht. Reizigers bij wie dat niet is gelukt, kunnen gratis omboeken of hun geld terugvragen.

Reizigers die vanmorgen met Ryanair wilden vliegen via Eindhoven, kregen goed nieuws:

Oproep

Vliegt u met Ryanair en dreigt de vakantie in het water te vallen? Of heeft u al schade opgelopen door de stakingen van de piloten bij de prijsstunter?

Mail naar [email protected] of app het het ons op de whatsapp tiplijn. Beter: zet ons nummer in je telefoon: +31 6 13650952 .