Nieuws/Financieel
242634142
Financieel

'Resultaten Vopak in lijn'

Amsterdam - De resultaten van tankopslagbedrijf Vopak in het derde kwartaal liggen in lijn met de verwachtingen. Dat laat KBC Securities weten in een reactie.

KBC gaf aan het positief te vinden dat de meeste voorbereidingen voor nieuwe regels rond stookolie zijn afgerond en in het vierde kwartaal zullen bijdragen aan de omzet. Verder heeft Vopak door de desinvesteringen van terminals voldoende slagkracht om volgend jaar zijn investeringen voor verdere groei te doen, aldus de Belgische bank. Het advies voor Vopak staat op accumulate, met een koersdoel van 47 euro.

ING stelde dat het resultaat van Vopak iets onder de consensus lag. De bank wijst op de positieve effecten door de nieuwe regels rond stookolie en is dan ook positief gestemd voor 2020, maar het is wel moeilijk te voorspellen hoe lang die wind in de rug zal aanhouden. Het advies bij ING voor Vopak is hold, met een koersdoel van 45 euro.

Het aandeel noteerde maandag omstreeks 09.40 uur 3,9 procent lager op 47,66 euro. Daarmee was het de grootste daler in de AEX-index.