Nieuws/Financieel
2429115
Financieel

Bitcoin neemt andere cryptomunten mee in val

Naast de malaise bij bitcoin deze maand is er ook bij andere cryptomunten verkopers wat de klok slaat.

De waarde van de bitcoin zakte vandaag al even onder de 6000 dollar naar het laagste niveau sinds begin juni, maar ethereum is sinds begin augustus ook fors in waarde gedaald. Ook voor beleggers in Litecoin zijn de druiven zuur.

De eerdere twijfel bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC over het toestaan van een zogeheten exchange traded fund (ETF), dat de waarde van de bitcoin volgt, heeft de koers van de digitale munt deze maand al fors onder druk gezet.

De koers was vorige maand juist opgelopen op speculaties dat er ETF's in de maak zouden zijn. Die zouden beleggen in de belangrijkste cryptomunt makkelijker moeten maken en daarmee de handel aanjagen. De SEC stelde vorige week zijn beslissing uit over het al dan niet toestaan van ETF-initiatieven voor bitcoin. Daarna verloor de munt rap aan waarde.

De bitcoin was dinsdagavond volgens Coinmarketcap 6028 dollar waard, wat een daling van bijna 3,5 procent betekende ten opzichte van een dag eerder. Eerder op de dag zakte de munt tot onder de 6000 dollar. Ook andere cryptomunten als ethereum, bitcoin cash en litecoin verloren stevig aan waarde.