Nieuws/Financieel
2436192
Financieel

Greenchoice wil Qurrent kopen

Feyenoord-sponsor Qurrent mogelijk in handen Greenchoice.

Feyenoord-sponsor Qurrent mogelijk in handen Greenchoice.

Energieleverancier Greenchoice wil concurrent Qurrent overnemen. Samen zijn ze goed voor een half miljoen klanten.

Feyenoord-sponsor Qurrent mogelijk in handen Greenchoice.

Feyenoord-sponsor Qurrent mogelijk in handen Greenchoice.

De overname van de shirtsponsor van Feyenoord is voorgelegd aan de toezichthouder van de consumentenmarkt, de ACM. Die moet beoordelen of de positie van consumenten niet in de knel komt door het beperken van het aantal aanbieders van stroom.

De ondernemingsraden van beide bedrijven zijn akkoord.

De overname door Qurrent zou op 1 oktober een feit zijn als de ACM geen bezwaren opwerpt.

Meer slagkracht

De groene energieleverancier Qurrent is in bezit van Stichting Doen, het grotere Greenchoice wil alle aandelen overnemen. Het bedrijf denkt met de aankoop van het Rotterdamse Qurrent meer slagkracht te krijgen om daarmee de overgang naar groenere energie in Nederland te kunnen versnellen. Er is geen overnamesom naar buiten gebracht.

Het is de bedoeling dat Qurrent als merknaam blijft bestaan. Maar hoe alles er precies uit gaat zien moet nog worden uitgewerkt. Greenchoice kan daarom nu nog niet zeggen of de naam van Qurrent op de shirts van Feyenoord blijft prijken, of dat die naam op den duur wordt aangepast in Greenchoice.

Greenchoice

Greenchoice, dat zelf voor 30 procent in handen is van Eneco, bestaat al sinds 2001. Er werken circa driehonderd mensen. Het in 2011 opgezette Qurrent telt ongeveer honderd medewerkers. De sponsordeal tussen Qurrent en Feyenoord dateert van april vorig jaar. Toen werd afgesproken dat de Rotterdamse voetbalclub vier seizoenen met Qurrent op het wedstrijdtenue speelt.

De overnemende partij verwacht geen gedwongen ontslagen als gevolg van de deal. Wel denken Greenchoice en Qurrent samen efficiënter te kunnen werken. ,,Het zijn nu twee bedrijven die eigenlijk zo goed als dezelfde missie hebben. Samen kunnen we meer doen en kunnen we meer investeren in lokale energieprojecten'', legt een woordvoerder van Greenchoice uit.