Nieuws/Financieel
2440252
Financieel

Acties bij Amsterdams sorteercentrum PostNL

Amsterdam - Bij het Amsterdamse sorteercentrum van PostNL heeft donderdag een werkonderbreking plaatsgevonden. Volgens het bedrijf heeft de postbezorging echter geen vertraging opgelopen.

Ruim honderd sorteerders, postbodes en postbezorgers van PostNL legden donderdagochtend tussen 07.30 uur tot 09.00 uur het werk neer.

Het protest is gericht tegen de invoering van de zogenoemde combibundel. PostNL wil dat postbezorgers en postbodes de post zelf op straat gaan sorteren tijdens hun postronde. Het sorteren van post gebeurt nu nog door postvoorbereiders in de sorteercentra.

Combibundel

Volgens FNV-bestuurder Ger Deleij wil PostNL de combibundel eenzijdig invoeren, zonder instemming van de bond en buiten de cao om. De invoering betekent volgens hem het verlies van minimaal 500 banen in de sorteercentra en een verslechtering van de arbeidsvoorwaarden van de postbezorgers.

PostNL benadrukt gewoon met FNV in gesprek te blijven. Vakbondsman Deleij stelt evenwel dat het personeel het echt zat is. Hij dreigt al met hardere acties als het postbedrijf geen gehoor blijft geven aan zijn oproep. Bij PostNL werken ongeveer 20.000 postbezorgers en postbodes.