Nieuws/Financieel
2445486
Financieel

’Tesla wil Musk werk uit handen nemen’

Elon Musk

Elon Musk

Tesla is hard op zoek naar een operationeel directeur die een aantal taken kan overnemen van topman Elon Musk. Dat meldt The New York Times op basis van ingewijden.

Elon Musk

Elon Musk

Musk, die aangaf een zwaar jaar achter de rug te hebben, benadrukte het bericht via Twitter op 7 augustus over de mogelijke beursexit naar buiten te hebben gebracht als een poging om transparant te zijn.

De oprichter van Tesla was op dat moment onderweg naar het vliegveld in een Tesla Model S.

Na de tweet, die hij tijdens de openingsuren van de Amerikaanse beurzen had verstuurd, spoot de aandelenkoers van de fabrikant van elektrische auto’s omhoog en werd de handel in het aandeel zelfs twee uur stilgelegd.

Roofbouw

Musk benadrukte verder dat hij de privatisering van Tesla in gang wilde zetten tegen een premie die circa 20% hoger zou liggen dan de prijs van het aandeel die begin augustus op het koersbord staan. Musk: „Ik kwam uit op ongeveer $419, maar het leek me vanuit karma beter om daar $420 van te maken.”

In het interview meldde Musk ook dat hij het afgelopen jaar roofbouw op zichzelf had gepleegd en dat de recente commotie hem niet in de koude kleren was gaan zitten.

Claims

De Amerikaanse beurswaakhond SEC zou Musk al op de korrel hebben genomen vanwege een onderzoek naar marktmanipulatie via zijn tweets.

Juristen staan eveneens klaar om met schadeclaims om de topman van Tesla het leven zuur te maken mocht hij door de SEC worden gestraft.