2449971
Financieel

Weer groen slot Wall Street door handelshoop

New York - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag opnieuw met winst gesloten, na de stevige winsten een dag eerder. Het sentiment op de beursvloer werd net als donderdag positief beïnvloed door berichten over gesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Beleggers verwerkten verder teleurstellende cijfers en vooruitzichten van de chipmakers Nvidia en Applied Materials.

De leidende Dow-Jonesindex sloot 0,4 procent hoger op 25.669,32 punten. De brede S&P 500 steeg 0,3 procent tot 2850,13 punten. Technologiebeurs Nasdaq dikte 0,1 procent tot 7816,33 punten.

Onderhandelaars uit China en de Verenigde Staten werken aan een plan om de handelsoorlog tussen beide landen voor november op te lossen. Die maand zouden volgens The Wall Street Journal ontmoetingen tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping het slotstuk moeten zijn van de onderhandelingen.

Nvidia

Bij Nvidia viel vooral de omzetverwachting voor het lopende kwartaal lager uit dan door kenners voorzien. Het bedrijf zakte 4,9 procent. Ook de omzet- en winstvooruitzichten van Applied Materials (min 7,7 procent) bestempelden kenners als mager.

Tesla leverde bijna 9 procent aan waarde in. Beleggers reageerden op een emotioneel interview in The New York Times waarin topman Elon Musk aangaf er redelijk doorheen te zitten. Tesla zou op zoek zijn naar een secondant voor Musk om hem te ondersteunen.

Deere

Fabrikant van landbouwmachines Deere boekte in het afgelopen kwartaal meer winst en omzet. Wel kampt het bedrijf met stijgende grondstof- en transportkosten. Deere steeg 2,4 procent.

Warenhuisketen Nordstrom werd dik 13 procent meer waard. Het bedrijf kwam met beter dan verwachte resultaten en verhoogde de verwachtingen voor het hele boekjaar. Een dag eerder ging branchegenoot J.C. Penney nog met ruim een kwart onderuit nadat het bedrijf met minder dan verwachte cijfers en een winstwaarschuwing naar buiten kwam. De winkelketen steeg nu 1,4 procent.

De euro was 1,1439 dollar waard, tegen 1,1413 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,6 procent tot 65,85 dollar. Brentolie kostte 0,4 procent meer op 71,73 dollar per vat.