Nieuws/Financieel
2465233
Financieel

Beveiligers Schiphol gaan staken

Schiphol - De beveiligers op Schiphol gaan dinsdag 4 september de hele dag staken, kondigen FNV en CNV aan. Ook op andere locaties in het land zullen beveiligers meedoen met deze 24-uursstaking.

,,We kondigen later nog aan op welke plekken beveiligers die dag allemaal nog meer staken. Maar Schiphol heeft van ons alvast een aanzegging gekregen, omdat een 24-uursstaking gevolgen heeft voor de luchthaven en het vliegverkeer'', zegt een bestuurder van FNV.

De bonden hebben de betrokken beveiligingsbedrijven en Schiphol op de hoogte gebracht van de stakingsactie. Wat de gevolgen zijn voor reizigers is nog onbekend. Bij Schiphol was woensdagochtend niemand bereikbaar voor commentaar.

Al zes weken houden beveiligers op verschillende plekken in het land werkonderbrekingen voor een betere cao. De acties begonnen op Schiphol en breidden zich daarna uit over de rest van het land. Zo werden er werkonderbrekingen gehouden in de VU Amsterdam, bij het ministerie van Defensie en bij MSD Oss. Sinds dinsdag leggen beveiligers in het UMC Maastricht twee keer per dag het werk een half uur neer. Die actie duurt tot 2 september.

Loonsverhoging

De beveiligers eisen onder meer een loonsverhoging van 3 procent, gunstigere roosters en meer zekerheid. De loonsverhoging zou volgens de bonden dit jaar moeten ingaan. Werkgevers bieden echter pas voor volgend jaar een salarisverhoging aan.

De cao Particuliere Beveiliging geldt voor ongeveer 31.000 mensen.