Nieuws/Financieel
2468945
Financieel

Kleine uitslagen op Wall Street

New York - De Amerikaanse aandelenbeurzen lieten tijdens de middaghandel in New York geen grote uitslagen zien. Beleggers zijn voorzichtig door alle juridische perikelen rond de Amerikaanse president Donald Trump. Ook wordt gekeken naar de voortgang van de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,2 procent lager op 25.783 punten. De bredere S&P 500 steeg 0,1 procent naar 2864 punten en technologiebeurs Nasdaq kreeg er 0,3 procent bij op 7885 punten.

Trump is in een lastig parket beland. Zijn voormalige advocaat Michael Cohen heeft toegegeven in opdracht van Trump de regels voor campagnefinanciering te hebben overtreden door zwijggeld te betalen aan pornoster Stormy Daniels en playmate Karen McDougal. Zij beweerden seks te hebben gehad met Trump. Dinsdag werd Trumps voormalige campagnechef Paul Manafort bovendien schuldig bevonden aan fraude.

Target

Ondertussen vinden in Washington nieuwe gesprekken tussen de VS en China plaats. Ook zijn er berichten dat de VS en Mexico dicht bij een overeenkomst zijn over een aantal pijnpunten met betrekking tot het Noord-Amerikaanse vrijhandelsverdrag NAFTA.

Winkelketen Target ging meer dan 4 procent omhoog. Het bedrijf is positiever geworden over de rest van het jaar, nadat de vergelijkbare omzet het afgelopen kwartaal de sterkste groei in dertien jaar kende.

Ook doe-het-zelfketen Lowe's gaf een kijkje in de boeken. Dat bedrijf heeft zijn winst- en omzetverwachtingen voor het hele jaar juist verlaagd. Analisten reageerden evenwel positief op de aankondiging dat Lowe's alle 99 winkels van Orchard Supply Hardware gaat sluiten. Het aandeel won bijna 7 procent.

Euro

Retailer Urban Outfitters steeg verder 0,5 procent na een cijferbericht. Chipbedrijf Analog Devices kreeg er na resultaten 1 procent bij. Later op de dag publiceert de Federal Reserve nog zijn notulen van de laatste beleidsvergadering.

De euro was 1,1587 dollar waard, tegen 1,1601 dollar rond het Europese beursslot eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte na nieuwe cijfers over de Amerikaanse olievoorraden 3,2 procent meer op 67,93 dollar. De prijs van Brentolie steeg 2,9 procent tot 74,75 dollar per vat.