Nieuws/Financieel
2470087
Financieel

Verlies voor investeerder Kardan

Investeringen van Kardan

Investeringen van Kardan

Amsterdam - De Israëlische investeerder Kardan heeft in het tweede kwartaal zijn verlies zien oplopen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat kwam onder meer door negatieve wisselkoerseffecten tussen de euro en de Israëlische shekel, zo kwam donderdag naar voren uit een handelsbericht van de onderneming, die een beursnotering heeft in Amsterdam.

Investeringen van Kardan

Investeringen van Kardan

Kardan zette een verlies in de boeken van 15,4 miljoen euro, tegen 2,1 miljoen euro een jaar eerder. De kwartaalomzet was 5,5 miljoen euro. In de eerste helft van het jaar bedroeg het negatieve resultaat 11,1 miljoen euro, minder dan de 19,9 miljoen euro vorig jaar. De omzet bedroeg over zes maanden bekeken 68,6 miljoen euro.

Het onderdeel vastgoed had onder meer last van een negatieve herwaardering van vastgoedbeleggingen en hoge rentekosten op een lening. Dat zorgde bij de tak voor een verlies van 7,1 miljoen euro. Het Waterinfra-onderdeel van Kardan realiseerde een kleine plus van 0,9 miljoen euro.

De verkoop van dochtermaatschappij Tahal laat nog altijd op zich wachten, zo merkt topman Ariel Hasson op. Daardoor kunnen ook schuldeisers nog niet worden terugbetaald. De onderhandelingen met de schuldeisers lopen nog daarbij zijn de afgelopen tijd volgens de bestuurder flinke stappen gezet.