Nieuws/Financieel
2471411
Financieel

Italië: langer nodig voor oordeel Ilva-deal

Rome - Italië heeft zeker drie maanden nodig om zijn onderzoek af te ronden naar de voorgenomen overname van het Italiaanse staalbedrijf Ilva door ArcelorMittal, oftewel langer dan eerder gemeld. De Italiaanse vicepremier Luigi di Maio, tevens verantwoordelijk voor industrie en werkgelegenheid, benadrukt op een persconferentie dat de verkoopovereenkomst nog kan worden gecanceld.

ArcelorMittal is al enige tijd bezig om het Italiaanse Ilva over te nemen. In mei kreeg het staalbedrijf dat aan de Amsterdamse beurs genoteerd is het groene licht van de Europese Commissie. Daarvoor moet ArcelorMittal verschillende fabrieken en onderdelen afstoten.

De Italiaanse regering is echter niet tevreden met toezeggingen op het gebied van werkgelegenheid en wil het aanbestedingsproces uit 2017 herzien. Worden daar onrechtmatigheden aangetroffen, dan gaat de deal in zijn geheel niet door. ArcelorMittal zei eerder dat het aanvullende voorstellen heeft gedaan en dat het de deal snel hoopt te kunnen afronden.