Nieuws/Financieel
2472351
Financieel

Tesla-topman neemt flink gas terug op Twitter

Elon Musk

Elon Musk

Amsterdam (DFT) - Na het opzienbarende twitter-bericht van Elon Musk begin augustus om Tesla van de beurs te gaan halen heeft de topman bij de fabrikant van elektrische wagens in de voorbije dagen via zijn eigen account nog weinig meer van zich laten horen over de plannen.

Elon Musk

Elon Musk

Musk lijkt op Twitter eieren voor zijn geld te hebben gekozen om de onrust rond Tesla niet verder te laten oplopen. De topman zou al onder de loep liggen van de Amerikaanse beurswaakhond SEC bij een onderzoek naar mogelijke marktmanipulatie met zijn exit-tweet op 7 augustus.

In zijn laatste tweets beperkt Musk zich tot het aanprijzen van Rice Krispies en het bedanken van een artiest voor een mini-concert bij een Tesla-fabriek. Het Amerikaanse bedrijf zou volgens tv-zender Fox ook een communicatiedeskundige hebben ingehuurd om het imago van het merk en de topman op te poetsen.

UBS heeft de pijlen gericht op het merk Model 3 van Tesla. Volgens analisten van de Zwitserse bank scoort de kwaliteitsauto die te koop is voor $49.000 in de showroom bij de eindoplevering onder het gemiddelde.