Nieuws/Financieel
2472733
Financieel

Stage Entertainment verkocht aan Advance

Joop van den Ende

Joop van den Ende

Stage Entertainment komt in andere handen. Het musicalbedrijf van Joop van den Ende en investeerder CVC wordt verkocht aan het Amerikaanse Advance Publications.

Joop van den Ende

Joop van den Ende

„Vandaag markeert een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van het bedrijf dat ik in 1998 heb opgericht”, zegt Van den Ende. „Ik geloof heel sterk in de toekomst van musicals en verwacht dat Advance ervoor zal zorgen dat Stage Entertainment nog vele jaren voorop blijft lopen in deze industrie”, aldus de theaterkoning. Hij blijft onder de nieuwe eigenaar actief bij Stage als speciale adviseur.

Beursgang van de baan

Financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt. Met de verkoop is een beursgang van het musicalbedrijf trouwens van de baan. Begin dit jaar werd bekend dat de aandeelhouders van Stage Entertainment de mogelijkheden van een beursintroductie onderzochten. Analisten becijferden de waarde van de onderneming toen op circa €1 miljard.

Koper Advance Publications is een Amerikaans mediaconcern met ruim 12.000 werknemers. Het is bekend van tijdschriften als Vogue, Vanity Fair, The New Yorker en Wired. Advance Publications bezit ook kranten en zakenbladen. Tevens heeft de onderneming belangen in kabelaar Charter Communications, televisiebedrijf Discovery en de website Reddit.

Stage Entertainment ontvangt jaarlijks ruim zeven miljoen bezoekers in twintig theaters in Europa en de Verenigde Staten. De onderneming telt meer dan 3000 werknemers. Stage is sinds 2015 voor 60% in handen van investeerder CVC.