Nieuws/Financieel
2473521
Financieel

'Weer duizenden banen Siemens op de tocht'

München - Het Duitse industrieconcern Siemens schrapt de komende jaren mogelijk nog eens 20.000 banen. Volgens het Duitse Manager-Magazin gaat de ingezette reorganisatie getiteld Vision 2020 gepaard met de nodige kostenbesparingen. Vooral mensen op administratieve functies zouden in een nieuwe ontslagronde moeten vrezen voor hun baan.

Een ingreep van de door Manager-Magazin aangekondigde orde van grootte zou betekenen dat circa 5 procent van de medewerkers van Siemens zijn baan zou verliezen. Momenteel telt het bedrijf 380.000 werknemers. De afgelopen tijd sneed het bedrijf wel vaker in zijn personeelsbestand. Het bedrijf verkocht onder meer de fabriek in Hengelo.

Het concern maakte onlangs bekend dat het zich in de toekomst vooral wil richten op fabriekssoftware en energiedistributie. De huidige vijf operationele divisies van Siemens moeten worden teruggebracht tot drie. Verder mikt het bedrijf op een samenwerking voor zijn kwijnende gasturbine-divisie, mogelijk met een Chinese partner.