Nieuws/Financieel
2474677
Financieel

Teleurstellend halfjaar voor Novisource

Nieuwegein - Novisource heeft het afgelopen halfjaar minder omzet geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarnaast stegen de kosten en krompen de winstmarges. De beursgenoteerde aanbieder van interim-professionals spreekt vrijdag in een handelsbericht zelf van een teleurstellend resultaat.

De opbrengsten daalden in de periode met 8 procent tot 9,7 miljoen euro. Het terugkerende bedrijfsresultaat (ebitda) daalde met ruim de helft tot 400.000 euro. De nettowinst steeg met 100.000 euro tot een half miljoen euro.

Voor de tweede helft van het jaar verwacht Novisource een herstel het operationele resultaat. Voor heel 2018 gaat het bedrijf uit van een terugkerende ebitda tussen de 600.000 en 950.000 euro.

Novisource zag de kosten het eerste halfjaar oplopen door het beëindigen van een verkooptraject dat een einde aan zijn beursnotering moest maken. Ook door personele wisselingen aan de top stegen de kosten, wat uiteindelijk een negatief effect had op de winstgevendheid. Novisource wil zich de komende periode meer richten op zijn kernactiviteiten. Daarvoor moeten ook de kosten nog flink omlaag. Het bedrijf wil nog altijd verder gaan als niet-beursgenoteerd bedrijf.