Nieuws/Financieel
2479942
Financieel

Trump hoopvol over handelsdeal met Mexico

De Verenigde Staten en Mexico zijn volgens president Donald Trump dicht bij een grote handelsovereenkomst. ,,Onze band met Mexico wordt met het uur hechter'', aldus Trump op Twitter. ,,Een grote handelsovereenkomst met Mexico zou er nu snel kunnen zijn.''

Volgens de Amerikaanse president wordt nauw samengewerkt door ,,heel goede mensen'' uit zowel de vertrekkende regering van president Enrique Peña Nieto als uit de aanstaande regeringsploeg van Andrés Manuel López Obrador, die deze zomer de presidentsverkiezingen won en op 1 december wordt beëdigd.

Confrontatie

Eerder zocht Trump nog hard de confrontatie met het buurland door onder meer te stellen dat Mexico moest betalen voor de grensbarrière waarmee hij illegale immigratie wil tegenhouden.

Mexico en de VS vormen sinds de jaren negentig samen met Canada een vrijhandelszone, de North American Free Trade Agreement (NAFTA). Trump eist aanpassingen, omdat hij vindt dat het bestaande verdrag de Amerikaanse belangen te weinig dient. Hij dreigde eerder met het opzeggen ervan.