Nieuws/Financieel
248752049
Financieel

Beter Bed past bankconvenanten aan

Uden - Beter Bed heeft zijn financieringsafspraken met banken aangepast. De wijziging van de bankconvenanten is mogelijk nu de beddenverkoper zijn schuldenlast heeft afgebouwd, na de verkoop van de Duitse dochteronderneming Matratzen Concord en deals rond distributiecentra.

In de nieuwe overeenkomsten met banken is afgesproken dat het totaal van niet-achtergestelde leningen maximaal tweeënhalf keer het genormaliseerde bedrijfsresultaat (ebitda) mag bedragen. De borgstelling moet 70 procent zijn.

Beter Bed heeft met de opbrengst van de verkoop van Matratzen Concord en distributiecentra in Uden, Hoogeveen en Nieuw-Venner 16,7 miljoen euro aan schulden kunnen aflossen. Die distributiecentra werden na de verkoop overigens weer gehuurd door Beter Bed. De totale schuldenfaciliteit (total senior debt) is nu 23,3 miljoen euro.

Beter Bed gaat zo snel mogelijk om tafel met banken om de lopende kredietfaciliteiten te herfinancieren. Daarnaast wil het bedrijf de lening van 7 miljoen euro van drie grote aandeelhouders, die afgelopen zomer werd gesloten, herfinancieren. Dit moet voor het verstrijken van de termijn van de huidige afspraken, in juli 2020, zijn afgerond.