Nieuws/Financieel
2488138
Financieel

'Rek uit aandeel Wolters Kluwer'

Amsterdam - KBC Securities verlaagt het advies voor informatieleverancier Wolters Kluwer. De Belgische bank is positief over de omzetgroei, marges en het behoud van klanten. Maar die goede prestaties zijn volgens de bank al redelijk ingeprijsd in het aandeel Wolters Kluwer. Dat is sinds de jaarwisseling 28 procent in waarde gestegen. Het aandeel wordt momenteel circa 15 procent hoger gewaardeerd dan vergelijkbare fondsen.

KBC stelt zijn advies naar beneden bij van accumulate naar hold. Het koersdoel wordt verhoogd van 43,00 euro naar 51,50 euro.

De bank publiceerde ook een analistenrapport over branchegenoot RELX. Die informatieleverancier kan volgens het rapport bogen op stabiele inkomstenstromen en een uitstekende ontwikkeling van de kasstroom, maar het ontbreekt aan factoren die de groei op de korte termijn kunnen versnellen. Het koersdoel wordt verhoogd van 17,50 euro naar 18,20 bij een ongewijzigd hold-advies.

Het aandeel Wolters Kluwer stond omstreeks 09.55 uur 0,3 procent hoger op 55,00 euro. RELX noteerde 0,1 procent hoger op 19,21 euro.