2489054
Financieel

Winstgroei voor juweliersketen Tiffany

New York - De Amerikaanse juweliersketen Tiffany heeft de winst in het tweede kwartaal flink zien stijgen ten opzichte van een jaar eerder. Het bedrijf deed vooral goede zaken in Azië en Noord- en Zuid-Amerika, zo bleek dinsdag uit een handelsbericht. De Europese markt bleef lastig voor Tiffany.

De winst kwam uit op 144,7 miljoen dollar, van 115 miljoen dollar een jaar eerder. De kwartaalomzet bedroeg bijna 1,1 miljard dollar. De omzetgroei van winkels die langer dan een jaar open zijn, een belangrijke graadmeter in de detailhandel, bedroeg 7 procent. Dat was fors meer dan kenners in doorsnee hadden verwacht.

Het 181 jaar oude bedrijf profiteert al enige tijd van aantrekkende verkopen, onder meer doordat het zich meer richt op een jonger publiek. Deze koers is ingezet door topman Alessandro Bogliolo, die eerder onder meer werkzaam was voor Diesel.

Tiffany verhoogde ook zijn winstverwachting. De bandbreedte voor de winst per aandeel staat nu op 4,65 dollar tot 4,80 dollar. Dat was eerder nog 4,50 dollar tot 4,70 dollar per aandeel. Het aandeel Tiffany ging in de Amerikaanse voorbeurshandel flink omhoog.