Nieuws/Financieel
2492660
Financieel

Philips wil Marc Harrison als commissaris

Amsterdam - Philips wil Marc Harrison benoemen als commissaris. Bij een bijzondere aandeelhoudersvergadering van het medisch technologiebedrijf op 19 oktober wordt over de voordracht van de Amerikaanse arts voor een plaats in de toezichtsraad gestemd.

Harrison is topman van Intermountain Healthcare, een zorginstelling zonder winstoogmerk in de Amerikaanse staat Utah. Eerder werkte hij bij Cleveland Clinic waar hij onder meer een tijd directeur is geweest van de tak van dat bedrijf in Abu Dhabi.

Tijdens de bijzondere aandeelhoudersvergadering wordt er ook over de beloning van de commissarissen gestemd. Voorafgaand aan de vergadering van aandeelhouders in 2017 werd een agendavoorstel over de bezoldiging van de raad nog teruggetrokken. In het nieuwe voorstel gaat de bezoldiging van de voorzitter van de raad van commissarissen, Jeroen van der Veer, van 135.000 euro naar 155.000 euro. Leden van de raad krijgen 100.000 euro in plaats van de huidige 80.000 euro. Ook voor de verschillende comité-functies gaan de vergoedingen omhoog.