2492864
Financieel

’Tesla blijft favoriete auto-aandeel bij particuliere belegger’

De enorme nieuwsgolf rond de excentrieke topman Elon Musk en de grote koersschommelingen bij het aandeel zullen er mede toe hebben bijgedragen dat Tesla zijn koppositie als populairste auto-aandeel voor particuliere beleggers bij internetbroker Binck deze maand heeft gehandhaafd.

De opzienbarende tweetberichten van Tesla-topman Musk van eerder maand over de inmiddels afgeblazen beursexit hebben de de populariteit bij particuliere beleggers om te handelen in de fabrikant van elektrische wagens waarschijnlijk verder te hebben aangewakkerd.

Volkswagen dat eerder flink onder vuur kwam te liggen vanwege de gevolgen van het dieselschandaal is een goede tweede in de ranglijst van populaire autofondsen. De Duitse branchegenoten BMW en Daimler behoren eveneens tot de gewilde auto-aandelen bij particuliere beleggers met een derde en vierde plaats.

Binnenkort krijgen partucliere beleggers de kans om in nieuw eauto-aandelen te gaan handelen. Het Britse Aston Martin wil later dit jaar zijn opwachting gaan maken op de beurs. Ook het Zweedse Volvo heeft plannen om toe te gaan treden op de beurs.