Nieuws/Financieel
2493207
Financieel

’Tesla geplaagd door exodus van personeel’

Personeel verlaat en masse Tesla.

Personeel verlaat en masse Tesla.

De problemen rond Tesla blijven zich opstapelen. Niet alleen de door topman Elon Musk aangekondigde beursexit werd geschrapt. De automaker uit San Francisco heeft ook nog eens last van vertrekkende personeelsleden, waarbij vooral Apple aan werknemers trekt.

Personeel verlaat en masse Tesla.

Personeel verlaat en masse Tesla.

Uit een analyse van LinkedIn-pagina’s door de Amerikaanse televisiezender CNBC blijkt dat sinds eind 2017 zelfs 46 sleutelfiguren van Tesla naar computerbedrijf Apple zijn vertrokken. Apple trekt vooral aan hoogwaardig technisch personeel. Een van hen is Doug Field, die bij Tesla een van de belangrijkste ontwerpers was. Voor zijn avontuur bij de automaker werkte Field ook al bij Apple.

Personeel van Tesla ervaart een te hoge werkdruk. Daarnaast kunnen werknemers bij andere technologiebedrijven fors meer verdienen. Hoewel de elektrische automaker behoorlijk in zijn maag zou zitten met het vertrek van hoogwaardig technisch personeel, reageert Tesla gelaten dat het bedrijf simpelweg niet zo’n groot budget heeft als bedrijven als Apple.

De exodus komt nog eens op de mislukte plannen rond een beursexit van Musk. De Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal meldde dinsdag dat zakenbank Morgan Stanley en private equityfonds Silver Lake, die werkten aan de exit, in Volkswagen en Silver Lake twee geïnteresseerden had gevonden. Musk zou echter niets voelen voor een (gedeeltelijke) overname door een gerenommeerd automerk.