Nieuws/Financieel
2497356
Financieel

'Impact fusie Unibail nog niet duidelijk'

Asmterdam - Het halfjaarbericht van vastgoedinvesteerder Unibail-Rodamco-Westfield laat investeerders nog in het ongewisse over de vooruitzichten voor dit jaar en de langere termijn. Dat schrijft ING in een analistenrapport naar aanleiding van de cijfers.

De gepresenteerde resultaten zijn volgens de bank ook minder relevant, omdat ze nog niet de volledige impact van de fusie met Westfield weergeven. Pas bij de jaarcijfers van Unibail wordt meer duidelijk over de invloed van de samenvoeging. ING ziet in de halfjaarcijfers wel de bevestiging dat de winkelcentra van Unibail beter presteren ten opzichte van vergelijkbaar vastgoed in Europa.

ING handhaaft zijn buy-advies. Bank Degroof Petercam (buy) sprak specifiek van de situatie in de Verenigde Staten, die uitdagend blijft en waar de portefeuille van Westfield verdere verslechtering laat zien. De bank noemde de prestaties van Westfield in het geheel ,,erg teleurstellend'', hoewel er pas sinds juni een nieuw management zit. UBS wijst er daarbij op dat faillissementen en winkelsluitingen het winkelvastgoedconcern flink uitdagen.

Het aandeel Unibail stond donderdag omstreeks 13.10 uur 5,2 procent lager op 180,50 euro.