Nieuws/Financieel
2500577
Financieel

Dreigende taal Trump in handelsconflict

De Amerikaanse president Donald Trump lijkt niet van plan om zijn toon te matigen in de handelsstrijd met China. Hij dreigde eerder al voor nog eens 200 miljard dollar aan heffingen op Chinese producten op te leggen. Volgens ingewijden zou die maatregel al volgende week in werking kunnen treden als de deadline verloopt van een inspraaktermijn.

Meerdere bronnen rond het Witte Huis bevestigen tegenover persbureau Bloomberg dat Trump niet van plan is het plan in te trekken. Bedrijven en belanghebbenden hebben tot 6 september de tijd om te reageren op de plannen. Zodra die termijn is verstreken, worden de nieuwe heffingen van kracht.

Tot dusver hebben de VS voor 50 miljard dollar aan heffingen opgelegd. Peking heeft met gelijke munt terugbetaald en voerde ook voor 50 miljard dollar aan heffingen door. De invoering van 200 miljard dollar aan heffingen betekent een escalatie van het handelsconflict tussen de landen. Gesprekken tussen Chinese en Amerikaanse vertegenwoordigers liepen eerder op niets uit.