Financieel/Nieuws
250447
Nieuws

Jumbo: Alleen Emté-deal zonder druk op Sligro

Jumbo-cfo Ton van Veen.

Jumbo-cfo Ton van Veen.

AMSTERDAM - Supermarktketen Jumbo heeft Sligro nooit onder druk willen zetten voor de aankoop van Emté’s en dat wil de supermarktketen volgens cfo Ton van Veen ook niet gaan doen.

Jumbo-cfo Ton van Veen.

Jumbo-cfo Ton van Veen.

Jumbo ziet af van het bod op de supermarkten van Sligro als het groothandelsbedrijf blijft volharden in de afwijzing van de offerte. zegt de financieel topman Van Veen desgevraagd tegen De Telegraaf. Afgelopen donderdag bleek uit bronnen in de markt dat het Veghelse Jumbo een oogje heeft op de supermarktketen Emté, die in handen is van plaatsgenoot en groothandel Sligro.

Niet welkom

Volgens ingewijden wil Jumbo samen met Coop de 133 Emté-supermarkten van Sligro overnemen voor een bedrag rond de €300 miljoen. Sligro heeft inderdaad een bod ontvangen, maar liet boos weten dat de agressieve toenadering van Jumbo niet welkom was. Het groothandelsbedrijf zegt Emté niet te willen verkopen.

Geen vijandigheid

Jumbo is zich van geen kwaad bewust. Cfo Van Veen: ,,Ik ontken niet dat we de ontwikkelingen rondom Emté een tijdje met belangstelling volgen en dit op enig moment ook kenbaar hebben gemaakt bij Sligro. Maar van vijandigheid is wat Jumbo betreft geen enkele sprake’’, zegt Van Veen.

Tango

De cfo vindt dat hij ,,een aantrekkelijke propositie heeft kunnen bieden voor alle stakeholders’’. Maar als Sligro het niet wil dan houdt het volgens hem op. ,,We willen ons bod graag op vriendelijke wijze toelichten. Als Sligro dat niet wenst, dan respecteren we dat. It takes two to tango’’, zegt Van Veen.