Nieuws/Financieel
2513907
Financieel

Negen kantoren haken af

Lavide vindt geen accountant

Beursplein 5-fonds Lavide kan geen accountant vinden

Beursplein 5-fonds Lavide kan geen accountant vinden

Beursfonds Lavide kan geen accountant vinden om zijn jaarrekening te controleren. Dat heeft het bedrijf dat gastouderopvangbureaus exploiteert maandag aan toezichthoder AFM gemeld.

Beursplein 5-fonds Lavide kan geen accountant vinden

Beursplein 5-fonds Lavide kan geen accountant vinden

Het gaat om de jaarrekening over 2017 bij het voormalige Quirius.

Dit staat niet op zich. In april dit jaar meldde Lavide dat de jaarrekening niet binnen de gestelde deadline klaar zou zijn. Destijds trok accountantskantoor Grant Thornton zich terug.

De holding Lavide meldt dat na juni nog eens acht andere accountantskantoren zijn benaderd, maar ook die weigerden de opdracht. Volgens Lavide is telkens het gebrek aan capaciteit genoemd om het kleine fonds te ondersteunen.

Geen vergunning

De Telegraaf meldde eerder dat de gastouderbureaus zonder de benodigde vergunningen van de GGD Amsterdam werken.

In oktober 2017 rondde Lavide de overname van het gastouderopvangverblijf Gastvrij Nederland af. Daar onstond een conflict met enkele bestuurders, daarop volgde een schorsing. Bestuurders werden beticht van onregelmatigheden.

Lavide kwam sindsdien naar buiten met berichten over ontslagaanvragen voor de bestuurders. Volgens Lavide werd ook de schuld niet juist weergegeven.

Oplossing nodig

Het aan het Damrak genoteerde fonds heeft volgens de verklaring van maandag de AFM gevraagd om een oplossing te bieden voor het probleem met de rekeningcontrole. Er blijft de wettelijke verplichtingen wen gecontroleerde jaarrekening aan te leveren.

Voor dit jaar rekent Lavide op een verliest van een kwart miljoen, daar stond een nettoverlies van €540.000 vorig jaar tegenover.