Financieel/Nieuws
2514244
Nieuws

Top levert bonus in

ING schikt voor honderden miljoenen met OM

AMSTERDAM - ING heeft een schikking getroffen met het Openbaar Ministerie (OM) in een onderzoek naar betrokkenheid bij witwaspraktijken.

De bank is akkoord gegaan met de betaling van een boete van €675 miljoen en een terugbetaling van €100 miljoen. De financieel dienstverlener, met een omzet vorig jaar van €17,7 miljard en een marktwaarde vandaag van €44,9 miljard, erkende tekort te zijn geschoten bij het voorkomen van witwassen.

ING had eerder al gemeld dat boetes, straffen en andere uitkomsten van het onderzoek naar betrokkenheid bij corruptie, witwassen en het eigen cliëntacceptatiebeleid „aanzienlijk” konden zijn.

Geen bonus

ING treft maatregelen tegen een aantal verantwoordelijke managers, waaronder de inhouding van beloningen en de schorsing van werkzaamheden. In overleg met de commissarissen hebben de bestuursleden voorts besloten af te zien van hun bonussen over 2018.

Uitgaande van zijn salaris van €2 miljoen over 2017 en de maximale bonus van 20% zou het voor topman Ralph Hamers om maximaal €400.000 gaan.

Volgens zakenbank KBC trekt ING hiermee wel een streep onder de hele affaire. Op de beurs verloor ING 2,6%.