Nieuws/Financieel
2514687
Financieel

'ING zet streep onder witwasaffaire'

Amsterdam - ING zet door de schikking met het Openbaar Ministerie (OM) een streep onder de witwasaffaire. Dat constateren analisten van KBC Securities en DeGroof Petercam in een reactie.

ING trof de schikking in een onderzoek naar betrokkenheid bij witwaspraktijken. De bank is akkoord gegaan met de betaling van een boete van 675 miljoen euro en een terugbetaling van 100 miljoen euro aan de overheid. De financieel dienstverlener erkende tekort te zijn geschoten bij het voorkomen van witwassen. ING verwacht ook geen verdere acties door de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

De substantiële boete was volgens analisten verwacht en hing al enige tijd boven het aandeel. DeGroof Petercam wijst erop dat de betaling met een relatief bescheiden €0,20 per aandeel overeenkomt en geen gevolgen heeft voor de dividenduitkering. De kapitaalratio zakt wel van 14,1% naar 13,8%, overigens nog altijd boven de interne doelstelling van 13,5%.

KBC en DeGroof Petercam hanteren een neutral-advies op ING met koersdoelen van 13 euro en 13,30 euro. Het aandeel ING stond dinsdag omstreeks 09.30 uur 1 procent lager op 11,56 euro.