Nieuws/Financieel
252056500
Financieel

Wall Street gebukt onder domper coronasteun VS

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York moesten donderdag na een hogere opening flink terrein prijsgeven. Beleggers kropen terug in hun schulp nadat de Democraten een voorstel van de Republikeinen voor het uitrollen van nieuwe coronasteun in de VS blokkeerden.

De Dow-Jonesindex eindigde 1,5 procent lager op 27.534 punten. De brede S&P 500 verloor 1,8 procent tot 3338 punten en techbeurs Nasdaq zakte 2 procent tot 10919 punten.

In de Amerikaanse politiek bleef een akkoord over nieuwe crisissteun uit. In de Senaat werd een wetsvoorstel voor coronasteun van de Republikeinen geblokkeerd.

Na de stevige opleving op woensdag kwamen de techreuzen weer flink onder druk. Apple en Microsoft verloren tot 3,3 procent.

Truckmaker Navistar won 13,8 procent. Traton, de vrachtwagendivisie van Volkswagen, heeft zijn overnamebod op Navistar verhoogd. Nikola, een bouwer van elektrische auto's, kelderde juist 11,3 procent nadat investeerder Hindenburg Research een vernietigend rapport over het bedrijf publiceerde. Hindenburg, dat zelf speculeert op een koersdaling van Nikola, beticht het bedrijf van leugens over de eigen technologie.

Juweliersketen Tiffany (plus 0,4 procent) stond ook in belangstelling, een dag nadat het Franse luxeconcern Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) de voorgenomen overname ter waarde van ruim 16 miljard dollar afblies. Tiffany zet juridische stappen tegen LVMH om de overname alsnog door te laten gaan. LVMH kondigde op zijn beurt aan Tiffany aan te klagen waarbij de juweliersketen wordt beticht van slecht management in de coronacrisis.