Nieuws/Financieel
2523898
Financieel

Bitcoin gaat hard onderuit

Bitcoins even zwakker in waarde.

Bitcoins even zwakker in waarde.

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG/DFT) - Cryptovaluta's zijn in korte tijd weer sterk in waarde gedaald. Bekende digitale munten als de bitcoin, ethereum en ripple leverden het afgelopen etmaal tot ruim 20 procent in, zo blijkt uit de online koersborden van Coinmarketcap.com.

Bitcoins even zwakker in waarde.

Bitcoins even zwakker in waarde.

De duikvlucht van bitcoin donderdag met 12% naar $6330 volgt onder andere op een artikel van Business Insider. Dat zakenblad meldde eerder deze week dat Goldman Sachs afziet van plannen om een handelsdesk voor cryptomunten op te zetten.

Zou een zakenbank van dit kaliber instappen in cryptomunten, dan zou dat een opsteker zijn voor de reputatie van cryptovaluta's. Die worden door professionele beleggers nog altijd met argusogen bekeken.

Dal sinds 2017

Volgens analisten op cryptosite CCN heeft dit nieuws weinig relevantie. Vooral het zakken van bitcoin door technische grenzen zou een val van een serie munten in gang hebben gezet. De Bloomberg Galaxy Grypto Index, een mandje met de grootste in marktvolume, handelt op het laagste niveau sinds november 2017.

Cryptomunten kregen deze zomer al een klap te verwerken. De Amerikaanse beurswaakhond SEC wees aanvragen af voor een zogeheten exchange-traded fund die de waarde van de bitcoin volgt.

Analisten gepolst door Bloomberg stellen dat de grens van $5000 het volgende punt is waarop de prijs moet rusten.