Nieuws/Financieel
2537053
Financieel

Heijmans voorkeurskandidaat opdracht Schiphol

Rosmalen - Bouwbedrijf Heijmans is geselecteerd als voorkeurskandidaat voor een opdracht van luchthaven Schiphol. De werk richt zich zowel op onderhoud als ontwikkeling van bestaande infrastructuur en voorzieningen van de start- en landingsterreinen, waaronder ook taxibanen, dienstwegen, bebording en verlichting.

De initiële looptijd van het contract is drie jaar, met een optie tot tweemaal drie jaar verlenging. De verwachte jaaromzet bedraagt 47 miljoen euro. Eerder kon voor deze opdracht nog geen voorkeurskandidaat bekend worden gemaakt vanwege een bezwaarprocedure door een andere partij. Deze is nu afgerond.

De komende maanden worden de plannen verder uitgewerkt en afgestemd met Schiphol. Als de luchthaven de definitieve uitwerking passend vindt, worden naar verwachting eind 2018 de overeenkomsten getekend en kan de uitvoering in april 2019 van start.

Onlangs bleek al dat Schiphol bij de aanbesteding voor bouw- en onderhoudsprojecten aan de luchthaven verder ging met bouwers BAM, Heijmans en VolkerWessels. De opdrachten hebben een looptijd van maximaal negen jaar en een totale waarde tussen de 2,5 miljard euro en 3,5 miljard euro.