2542052
Geld

Bo-rent blunderde met btw

Dat mag dus niet.

Dat mag dus niet.

Amsterdam - De Autoriteit Consument en Markt heeft verhuurbedrijf Bo-rent op de vingers getikt voor het niet vermelden van de btw. De verhuurder van onder meer auto’s, zwaar gereedschap en opslagruimte moet onder meer de belettering op al zijn auto’s gaan aanpassen.

Dat mag dus niet.

Dat mag dus niet.

Bo-rent verhuurt zijn spullen aan zowel ondernemers als particulieren. Voor die eerste groep is de prijs zonder btw van belang, maar consumenten betalen vanzelfsprekend wél btw bij Bo-rent. Door die niet te vermelden, zat het bedrijf fout, aldus de ACM.

Toen de waakhond op onderzoek uitging, bleek er bij Bo-rent nog meer niet te kloppen. Zo had het bedrijf optionele diensten bij de verhuur vooraf aangevinkt. Ook dat mag niet: consumenten moeten niet door onoplettendheid op kosten kunnen worden gejaagd. Bovendien moesten consumenten die opslagruimte wilden huren, daar verplicht een slot aanschaffen, maar werd dat bij de verhuurprocedure te laat duidelijk.

Wie nu naar de site van Bo-rent gaat, moet al aan het begin een keuze maken tussen particulier en ondernemer. De belettering van de auto’s, die rondrijden met teksten als ’66,55 per dag’ moet ook worden aangepast, want ook dat zijn bedragen zonder btw. Voor het einde van het jaar zijn die teksten aangepast, heeft Bo-rent beloofd. Omdat het bedrijf zo goed meewerkt, heeft het geen boete van de ACM gekregen.