Nieuws/Financieel
254908066
Financieel

Topman Musk peilt enthousiasme voor Teslafabriek Texas

SAN FRANCISCO - Tesla-topman Elon Musk lijkt gebruikers van Twitter te vragen of zijn bedrijf een nieuwe fabriek moet bouwen in Texas.

De autoproducent is bezig om internationaal uit te breiden om te voldoen aan de snelgroeiende vraag naar Tesla’s.

Musk stelde zijn 31 miljoen volgens op Twitter de vraag „Giga Texas?”, met „Hell yeah” en „Nope” als antwoordmogelijkheden.

Met die vraag lijkt de topman te hinten op de opening van een grote fabriek, een zogeheten Gigafactory, in Texas. Rond 09.00 uur (Nederlandse tijd) gaf 80 procent het positieve antwoord.

Dit jaar begon Tesla auto’s te leveren vanuit de nieuwe fabriek in de Chinese stad Shanghai. De Amerikaanse president Donald Trump gaf recent te kennen dat hij verwacht dat de autoproducent ook het aantal fabrieken in de Verenigde Staten gaat uitbreiden.

Eerder zei Musk op Twitter dat hij zijn bedrijf van de beurs wilde halen, terwijl dat niet zo was. Dat kwam hem op een straf van de beurstoezichthouder SEC te staan. Musk moest een boete betalen, mocht geen beursgevoelige informatie twitteren en mocht geen voorzitter meer zijn van zijn bedrijf. Nu is hij alleen topman van Tesla.