Nieuws/Financieel
2562051
Financieel

OM wil juwelier Schaap en Citroen vervolgen om fraude

Het OM wil Schaap en Citroen vervolgen

Het OM wil Schaap en Citroen vervolgen

Amsterdam - Het Openbaar Ministerie wil de juweliersketen Schaap en Citroen vervolgen vanwege btw-fraude met dure horloges. Het bedrijf zou onjuiste aangifte van omzetbelasting hebben gedaan, valsheid in geschrifte hebben gepleegd en ongebruikelijke transacties niet of te laat hebben gemeld, meldt NRC Handelsblad.

Het OM wil Schaap en Citroen vervolgen

Het OM wil Schaap en Citroen vervolgen

Justitie verdenkt Schaap en Citroen ervan dure horloges, die soms wel een waarde hebben van tienduizenden euro’s, via de achterdeur aan handelaren te hebben doorverkocht.

De juweliersketen zou hebben gedaan alsof de horloges aan het buitenland gingen, waardoor geen btw hoefde te worden betaald.

Vrachtbrieven

Het onderzoek naar Schaap en Citroen loopt al sinds 2013, toen de Belastingdienst ontdekte dat het gewicht van een door horloges, op weg naar Hongkong, niet overeenkwam met de vrachtbrieven. De horloges bleken contant betaald.

De verdenkingen gaan over 2011 en 2012. De zaak zou komend voorjaar voor de rechter komen. Waarom het onderzoek zo lang duurt, is niet duidelijk.

In 2010 schikte Schaap en Citroen al eens met justitie. Toen werd de juweliersketen verweten grote contante betalingen te laat te hebben gemeld.