Nieuws/Financieel
2581995
Financieel

Cannabisbeleggers in hogere sferen

Beleggers in cannabisfabrikanten verkeren momenteel in hogere sferen. In aanloop naar de legalisering van cannabis voor recreationeel gebruik in Canada op 17 oktober zijn de beurskoersen van fabrikanten als Tilray en Aurora recent fors opgelopen in Noord-Amerika.

Het lijkt erop dat investeerders die vorig jaar vol in bitcoins stapten, nu hun geluk beproeven met cannabisfondsen. Op de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq steeg het aandeel Tilray woensdag bijvoorbeeld met ruim 90%. De cannabismaker doet het al langere tijd goed op de beurs, want het aandeel liep de afgelopen vier weken al met ruim 400% op. Na deze koersexplosie staat het aandeel Tilray vandaag weer 15% lager, omdat sommige beleggers hun koerswinsten verzilveren.

Cannabisdrankjes

De beurskoers van cannabisfabrikanten zit de afgelopen tijd eveneens in de lift, omdat veel voedings- en drankenconcerns plannen hebben om cannabisproducten op de markt te brengen. Zo zou Coca-Cola overwegen om met het Canadese Aurora Cannabis in cannabisdrankjes te stappen. Het gaat naar verluidt om drankjes waarvan gebruikers niet high worden, maar die wel hun pijn kunnen verzachten.

Ook andere bedrijven stappen in de cannabismarkt. Heineken-dochter Lagunitas verkoopt sinds deze zomer bijvoorbeeld hopwater met cannabis erin. Het wietwater, genaamd HiFi-Hops, wordt op 50 plekken in de Amerikaanse staat Californië verkocht.