Nieuws/Financieel
2583530
Financieel

Bedrijvigheid Duitse industrie zwakt af

Londen - De bedrijvigheid in de Duitse industrie is in september afgezwakt. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van de Britse marktonderzoeker Markit.

De betreffende inkoopmanagersindex ging van 55,9 naar 53,7. De consensus van economen lag op 55,7. Een waarde boven de 50 duidt op groei, eronder is er sprake van krimp. Voor de Duitse dienstensector werd een niveau gemeld van 56,5, tegen 55,0 een maand eerder. Hier was in doorsnee op dezelfde stand als in augustus gerekend.

De groei van de industrie in Frankrijk zwakte deze maand ook wat af, evenals die van de dienstensector daar. De samengestelde inkoopmanagersindex, die de bedrijvigheid van de Franse industrie en dienstensector weerspiegelt, kwam uit op een stand van 53,6, tegen 54,9 een maand eerder. Economen hadden door de bank genomen gerekend op een stand van 54,6.

In de eurozone als geheel is de groei ook wat minder krachtig geworden. Hier bedroeg de samengestelde inkoopmanagersindex 54,2. Kenners voorzagen een niveau van 54,5, net als in augustus.