Financieel/Nieuws
25922
Nieuws

Wehkamp verkoopt fonQ aan Ad Scheepbouwer

Utrecht - Webwinkel fonQ komt in handen van Ad Scheepbouwer. De voormalige KPN-ceo koopt het bedrijf van RFS Holland, waar ook Wehkamp toe behoort.

Scheepbouwer was eerder aandeelhouder in RFS, maar verkocht zijn belang in 2015 aan investeerder Apax. Ceo Gert van de Weerdhof vertrok begin dit jaar na onenigheid met de RvC. Financieel topman Ed Visser stapte uit eigen beweging op.

Te koop

Kort daarna werd fonQ in de etalage gezet. Pas aan het eind van het jaar ging het balletje echt rollen, vertelt Scheepbouwer. „We hadden vijf weken om het rond te krijgen. Ik ben erg blij dat het gelukt is.”

De oud-topman van KPN koopt de online woonwinkel met als doel de omzet de komende jaren te verdubbelen. Over concurrentie met andere partijen, waaronder het voormalige zusterbedrijf Wehkamp, maakt hij zich geen zorgen. „De helft van de producten van Fonq is niet eens bij concurrenten te koop.”

Management doet mee

Het management van het bedrijf investeert zelf mee, maar maakt de details daarvan niet bekend. Directeur Patrick Kerssemakers ziet genoeg mogelijkheden om de komende jaren te blijven groeien. „Momenteel is Nederland onze belangrijkste markt, maar we zijn ook in België Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk aan de weg aan het timmeren.”

FonQ ziet zich daarnaast niet als een pure online-speler. „Zo blijven we nadenken over nieuwe manieren om klanten te adviseren over bijvoorbeeld combinaties van meubelen. Moeten de klant daarvoor langskomen in onze showroom in Utrecht, gaan we bij ze langs? Of zijn de technologische mogelijkheden zometeen voldoende?”

Stevige groei

FonQ verwacht dit jaar €82 miljoen om te zetten (+28%). De financiële details van de overname zijn niet bekend gemaakt.