Nieuws/Financieel
2592425
Financieel

'ING moet verhuizing naar Londen deels terugdraaien'

Amsterdam - ING moet onder druk van de Europese Centrale Bank (ECB) een recente verhuizing van Amsterdam naar Londen alweer deels terugdraaien. De besparingen van honderden miljoenen euro’s die de intern sterk bekritiseerde operatie moet opleveren staan op losse schroeven. Dat bevestigen bronnen die bekend zijn met de onderhandelingen die ING momenteel met de ECB voert aan het Financieele Dagblad.

Mogelijk komt circa de helft van de honderd handelaren die in 2016 en 2017 noodgedwongen naar Londen verhuisden weer terug naar het Europese vasteland. Als mogelijke vestigingsplaatsen gaan Amsterdam en Frankfurt rond, maar een definitieve beslissing is volgens de krant nog niet genomen.

De ECB onderzoekt hoe brexit­bestendig Europese banken zijn. De toezichthouder eist van de banken dat ze vanuit een van de resterende 27 EU-lidstaten gewoon hun diensten kunnen blijven aanbieden, als de toegang tot het Verenigd Koninkrijk wordt afgesneden. Dat betekent dat de banken onder meer voldoende kapitaal en personeel in een EU-lidstaat hebben en vanuit de EU hun risico’s kunnen beheersen.