Nieuws/Financieel
2621803
Financieel

Aston Martin scherpt prijs beursgang aan

Londen - De Britse autofabrikant Aston Martin heeft de uitgifteprijs voor zijn beursgang aangescherpt. De prijs ligt nu in een bandbreedte van 18,50 pond tot 20 pond per aandeel. Eerder was dit 17,50 pond tot 22,50 pond per aandeel.

Vorige maand kondigde het merk aan deze maand naar de beurs in Londen te willen. Daarbij zal een kwart van de aandelen worden verkocht. Volgens Aston Martin is het orderboek vol.

Aston Martin bouwde zijn eerste auto's in 1914. Tien jaar later ging het bedrijf failliet en werd het door investeerders nieuw leven ingeblazen. In de jaren 50 en 60 beleefde het merk vervolgens een glorietijd en werd de link met James Bond gelegd. De fictieve Britse spion reed in meerdere films in auto's van het merk, waaronder in de legendarische DB5. Momenteel maakt de maker van luxe sportwagens zeven verschillende modellen. De basisprijs daarvan ligt tussen de 150.000 en enkele miljoenen ponden.

Vervolgens kwam Aston Martin meerdere keren in andere handen, waaronder de Amerikaanse automaker Ford. Inmiddels is Aston Martin in handen van investeerders Investindustrial Advisors uit Italië en Investment Dar uit Koeweit.