Nieuws/Financieel
262381498
Financieel

Supermarktketen Jumbo: omzet naar €10 miljard

Topdrukte bij kassa’s Jumbo, supermarktketen denkt record te breken.

Topdrukte bij kassa’s Jumbo, supermarktketen denkt record te breken.

VEGHEL (ANP) - Supermarktconcern Jumbo verwacht dat de omzet in het jubileumjaar 2021 zal stijgen naar minstens €10 miljard.

Topdrukte bij kassa’s Jumbo, supermarktketen denkt record te breken.

Topdrukte bij kassa’s Jumbo, supermarktketen denkt record te breken.

In het afgelopen jaar zag het winkelbedrijf de consumentenomzet onder de Jumbo-formule met 15% stijgen tot bijna €9,7 miljard door het massale gehamster van boodschappen tijdens de coronacrisis.

De online verkoop via Jumbo.com sprong met meer dan 50% omhoog en doorbrak de grens van €500 miljoen. De totale omzet van Jumbo Groep (inclusief restaurantformule La Place) komt uit op meer dan €9,7 miljard.

De omzet van La Place bleef door de coronapandemie steken op €50 miljoen. Jumbo viert dit jaar het honderdjarig bestaan.

Uitbreiding La Place

Jumbo meldt maandag ook te gaan samenwerken met cateraar Vermaat Groep voor de exploitatie van 44 restaurants van La Place, meldt de supermarktketen.

Jumbo blijft volgens het persbericht eigenaar van het merk La Place en houdt zes restaurants, vier stationslocaties en de internationale franchiserelaties. Vermaat neemt dan de medewerkers en exploitatie van de overige restaurants over. Financiële details over de samenwerking zijn niet bekendgemaakt.

Met de samenwerking wil Jumbo de ’gemaksformule’ van de kleinere take away-locaties La Place Express verder ontwikkelen en producten van La Place uitrollen in de supermarkten. Vermaat wil een sterkere positie op de Nederlandse horecamarkt.

De plannen zijn voorgelegd aan de ondernemingsraden van Jumbo en La Place. De ondernemingsraad van Vermaat heeft al een positief advies uitgebracht.

Zelfde arbeidsvoorwaarden

Als alle raden een positief advies hebben gegeven en toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) goedkeuring heeft gegeven, start de samenwerking op 1 april 2021.

Bij de restaurants werken 1300 medewerkers. Zij houden hun huidige arbeidsvoorwaarden na de overdracht van de restaurants aan Vermaat. Een deel van de medewerkers dat nu nog op het servicekantoor van La Place werkt, gaat naar Vermaat.