Nieuws/Financieel
2627501
Financieel

PepsiCo positiever over eigen groei

Purchase - De Amerikaanse frisdrank- en snackproducent PepsiCo is positiever gestemd over de groei van de omzet op eigen kracht voor het gehele boekjaar 2018. Wel werd de winstverwachting voor dit jaar iets verlaagd vanwege negatieve wisselkoerseffecten.

De maker van Pepsi Cola, Lays-chips, Cheetos en Quaker Oats rekent nu voor het lopende jaar op een autonome groei, dus exclusief wisselkoerseffecten, overnames en desinvesteringen, met minstens 3 procent. Eerder werd op een vergelijkbare groei als in 2017 gerekend. Toen bedroeg die 2,3 procent.

In het derde kwartaal krikte PepsiCo de omzet met 1,5 procent op, tot 16,5 miljard dollar vergeleken met een jaar eerder. De autonome groei was bijna 5 procent. Het bedrijf boekte een nettowinst van 2,5 miljard dollar, een stijging van 16 procent. PepsiCo verkocht meer snacks en zag de verkoop van drankjes op de Noord-Amerikaanse markt licht opveren.

In augustus werd nog bekend dat topvrouw Indra Nooyi deze maand aftreedt na twaalf jaar aan het hoofd te hebben gestaan van het bedrijf. Het stokje wordt overgenomen door president Ramon Laguarta.