Nieuws/Financieel
2630562
Financieel

'LeasePlan zet weer vaart achter beursplannen'

Amsterdam - LeasePlan blaast zijn beursgang nieuw leven in, een halfjaar nadat het autoleasebedrijf een notering aan de Amsterdamse beurs heeft uitgesteld. Analisten van de banken die betrokken zijn bij de beursgang beginnen deze week aan hun rondgang langs institutionele beleggers.

Dat zeggen bronnen op voorwaarde van anonimiteit tegen het Financieele Dagblad. In april vond het Nederlandse bedrijf nog dat het meer tijd nodig had om beleggers uit te leggen waarom het meer waard is dan zijn concurrenten.

Een bron meldt dat de aandeelhouders van LeasePlan, een consortium met onder andere pensioenuitvoerder PGGM, nog geen toestemming voor de beursgang hebben gegeven. Vanaf het moment dat zij dit doen, duurt het ongeveer nog een maand voordat het bedrijf een notering aan het Damrak heeft.

Volgens een andere bron zou LeasePlan mikken op een waardering van 7,5 miljard euro, zo meldde persbureau Bloomberg later op woensdag. Daarbij zou deze week al een aankondiging kunnen volgen, al kan LeasePlan nog altijd anders beslissen.

Een woordvoerder van het leasebedrijf geeft geen commentaar op vragen over de plannen.