Nieuws/Financieel
2630907
Financieel

Beursgang iconisch Aston Martin valt tegen

Londen - De beursgang van de iconische Britse autofabrikant Aston Martin valt tegen. Het aandeel zakte in het eerste handelsuur flink op de beurs in Londen.

Aston Martin ging voor een prijs van 19 pond per aandeel naar de beurs. De marktwaarde ligt daarmee op 4,3 miljard pond, bijna 5 miljard euro. Omstreeks 09.40 uur stond het aandeel ruim 5 procent lager.

De introductieprijs lag al aan de onderkant van de eerder afgegeven bandbreedte. Oorspronkelijk lag die op op 17,50 tot 22,50 pond per aandeel. Dat werd maandag aangescherpt tot 18,50 tot 20 pond per aandeel. Aston Martin is in handen van investeerders Investindustrial Advisors uit Italië en Investment Dar uit Koeweit.

Aston Martin bouwde zijn eerste auto's in 1914. Tien jaar later ging het bedrijf failliet en werd het door investeerders nieuw leven ingeblazen. In de jaren 50 en 60 beleefde het merk vervolgens een glorietijd en werd de link met James Bond gelegd. De fictieve Britse spion reed in meerdere films in auto's van het merk, waaronder in de legendarische DB5. Momenteel maakt de maker van luxe sportwagens zeven verschillende modellen. De basisprijs daarvan ligt tussen de 150.000 en enkele miljoenen ponden.