Financieel/Geld
2631069
Geld

Met deze tips kun je beter rondkomen

Amsterdam - Om flink te snoeien in je uitgaven, is het verstandig om je vaste lasten onder de loep te nemen. Zeker nu die voor het komende jaar flink lijken te stijgen.

De herfstmaanden zijn daar zeer geschikt voor. „Het is echt een klusje voor een regenachtige dag”, zegt een woordvoerder van de Consumentenbond. „Met een avondje je papieren doornemen kun je honderden euro’s verdienen.” Drie tips om je vaste lasten op de schop te nemen:

1. Overstappen voor energie

Overstappen is sowieso het credo om geld te besparen. Maar bij de energieleverancier loont dat het meest, zeker als je al jaren bij dezelfde zit. „Als je nog nooit bent overgestapt, zit je vaak op heel dure tarieven”, zegt de zegsvrouw van de Consumentenbond. „Dan kun je zo 300 tot 400 euro besparen. Maar door welkomstkortingen kan het ook lonen om elk jaar over te stappen.”

2. Autoverzekering

Wie tien jaar geleden zijn nieuwe auto volledig casco verzekerde, doet er goed aan die dekking nog eens tegen het licht te houden. De auto is inmiddels een stuk minder waard, dus wellicht is een beperkt casco-verzekering inmiddels wel afdoende.

3. Afdingen

Overstappen loont in sommige gevallen. Maar het is vaak ook veel gedoe, zeker bij internet en tv als je nieuwe apparatuur aan moet sluiten. Dan kun je ook een korting regelen bij je huidige leverancier. „Als je belt en zegt dat je denkt aan overstappen, kun je negen van de tien keer een betere aanbieding krijgen”, zegt de woordvoerder van de Consumentenbond.